İSTANBUL / PENDİK - Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi

Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
ÇAMLIK MAH. ASAF SK. ABDURRAHMAN GÜRSES ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 11 PENDİK / İSTANBUL
Vizyon
Milli manevi değerlerine ve kültürel mirasına bağlı, insani değerleri benimsemiş topluma hizmeti önemseyen ve bunu gerçekleştirmek için kişisel yeteneklerini geliştiren, bilgili, özgüven sahibi, iyi ahlaklı, disiplinli ve mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Misyon
Öğrencilerini dini kaynakları orijinal dilinden okuyup anlayabilecek birikime ve mesleki yeterliliğe sahip bireyler olarak toplum hizmetine kazandıran, Yetiştirdiği öğrencilerle toplumda saygı ve güven uyandıran ve çevresinde tercih edilen bir eğitim kurumu olmak için varız.
Başarılar
ABDURRAHMAN GÜRSES ANADOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ : KURAN-I KERİM´İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İSTANBUL BÖLGE 1.si-Atletizm´de Pendik 1.si, İstanbul 3.sü, Tekvando il 3.sü, Muay Thai Gençler Türkiye 1.si ,Ezan Okuma Yarışması İstanbul Bölge 1.si,Arapça Metin Okuma Yarışması İstanbul Bölge 1.si
Öğretim Şekli :Tamgün
Kalorifer (Doğalgaz)
Ulaşım
132A,KM26 ve KM72 numaralı İETT.otobüsleriyle ulaşılabilir... Eşref Bitlis cad. ile Cahit Zarifoğlu caddesi arasında Menekşe sitesinin yanında bulunmaktadır. Google haritalarda uydu görüntüsünde okul binası görüntülenebilir. Asaf sokağının sonunda yer almaktadır.İETT hatlarıyla gelindiğinde Küre sok. durağında indikten sonra durağın yanındaki merdivenlerden okula ulaşılabilir.
İlçe genelinde çeşitli semtlere servis mevcuttur.
Büyükşehir
Pendik İlçe Merkezine 9 km.
68 + (30 HAFIZLIK PROJESİ)
117 mezun öğrenciden 44 öğrenci yüksek öğretime (Lisans-Önlisans) yerleşmiştir
Ulusal ve mahalli çapta sportif başarılarımız mevcuttur.
Proje Çalışmaları
İstanbul´u Okuyorum Projesi, Umudum Öğretmenim Projesi, Yetim Kardeş Projesi, Sıfır Atık Projesi, Tashih-i Huruf ve İrfan Dersleri